Programma
Facebook Jeugd
Klik op de foto 
Afgelopen zaterdag heeft onder toeziend oog van vele leden de jaarlijkse jaarvergadering plaatsgevonden. Helaas waren door ziekte een aantal leden, behorende bij de jubilarissen afwezig, en konden ze het officiële gedeelte van de  huldiging van onze 12.5 jarige jubilarissen niet meemaken. De jubilarissen hebben een mooie oorkonde en een prachtige bos bloemen gekregen. De zieke jubilarissen hebben hun oorkonden en een bos bloemen nog nabezorgd gekregen.

Namens alle leden feliciteren wij de jubilarissen in willekeurige volgorde:

Manuela Jansen, Heleen Haenen, Jet en Cor Sonnemans, Fun Linssen, Riana en Peter van Lier, Marlies en Wim van Roy, An Platzbeecker, Truus van Horen, Mien van Ninhuijs, Mia Smets, Wim Smedts.

Na de uitreiking van de bloemen en de oorkonden kon er genoten worden van een rijkelijke dis, verzorgt door een van onze sponsoren;  Henk Arts. Waarna nog gezellig door jong en oud nagebabbeld werd.
Beste schuttersvrienden en vriendinnen.

Afgelopen zondag was het weer zover: na 2 jaar van afwezigheid een nieuw koningsvogelschieten.

Wat weer een genot om met zijn alle aan tafel te zitten om de zorgen en het geleuter in de wereld  even te mogen vergeten.

Om 10:45 verzamelen bij de jumbo en zonder Jan Tomp wordt er niet vertrokken. Dus werd het 11:00. Op naar Peter en Riana. Wat een mooi koningspaar. Aangesloten bij de rest van de schutterij  verder met de winderige tocht, we waren de voorzitter bijna kwijt want die hing bijna met het nieuwe vaandel in de bomen.  En na 2 jaar niet gemarcheerd te hebben viel in de maat lopen ook niet mee.

Enfin na 20 minuten arriveerden we alsnog voltallig op het schuttersterrein. Waarna snel de foto’s werden gemaakt om daarna aan de erg smakelijke dis te beginnen. Na het verorberen van een fikse maaltijd verzamelen onder de schietbomen voor het gebed en de openingsschoten.

En toen kwam het echte werk. Helaas maar 8 dappere schutters die meedingen voor onderkoning.

En na veel gepruts en heel veel hout raken, mede veroorzaakt door een heel vakkundige gebruik maken van Twan de kit-koning, kwam de inmiddels lekkende kip eraf.  Het was na de beurt van Lei Jacobs  dat Jos Haenen de vogel er afschoot. En eerlijk is eerlijk Lei had het voorwerk gedaan.  Dat beloofde natuurlijk iets voor het schieten voor de Koning. Dit, misschien door de inmiddels opgebouwde ervaring, ging wel wat vlugger. Waarschijnlijk was de kit te duur of minder gebruikt?

De vogel kwam er in elk geval sneller vanaf. En wederom ging Jos verdiend met de eer strijken. Onze nieuwe Koning Jos Haenen schoot het verlossend schot. Geweldig man. Een nieuwe koning en koningin Heleen.

Een persoon met twee titels is natuurlijk te veel. Doordat Lei Jacobs als laatste geschoten had, voordat Jos de vogel naar beneden gehaald had, wordt Lei Jacobs onze mooie nieuwe onderkoning.

Zowel Lei als Jos werden door John Timmermans, afgevaardigde van Peel en Maas, plechtig gehuldigd. Een mooi gezicht. Beide heren, wij zijn in elk geval trots op jullie.

Toen dachten we dat we alles gehad hadden, maar onze jeugdige strijders hebben hun eigen wedstrijd opgezet. En dit op de jeugdkoning. Na 6 doosjes kogeltjes en met veel hulp van Wilma en Ank schoot Tom de vogel er af.  Een mooie opstap voor het volgend jaar Tom !!

En toen, toen konden we gaan feesten en deze geweldige dag afsluiten.

Beste Schutters en schuttersvrienden geweldig bedankt voor jullie opkomst en hopelijk zien we elkaar spoedig weer.


Het Bestuur.
De konings is afgetreden lang leven de nieuwe Koning.
Zondag 24 april 2022

Zaterdag 7 mei 2022
Voor verslag en uitslagen van SCNL Maasbree, gehouden op 7 mei 2022
KliK   
HIER

Zondag 22 mei 2022
Eerste Bondsfeest van het jaar in de Reuver.


Zaterdag 14 mei 2022
Op het koningsbal zijn de leden: Jan Wijnen, Chrit Amendt en Lei Linssen gehuldigd voor het 50 jarig lidmaatschap en Jan van Horen voor 25 jaar lidmaatschap.  (Zie foto-album)
Een magere opkomst van geüniformeerde leden bij het eerste bondsfeest van het jaar.

Toch mijn petje af voor diegenen, die de moeite hebben genomen om mee te lopen in de optocht, terwijl men niet mee schiet. Fijn dat diegenen die aanwezig waren deze dag, ons prachtig koningspaar  hebben ondersteund.

Een mooi Bondsfeest was het wel, goed georganiseerd en het Schuttersveld was goed bezet. Muziek was erg gezellig,alleen jammer dat de volume knop nog veel te hoog stond. Maar al met al een geslaagd eerste bondsfeest in Oppe  Reuver,zeker met het feit dan Heleen en Jos met de tweede prijs als beste koningspaar aan de haal gingen.

Ondanks alle moeite van onze zwoegende buksmeester, was het schietresultaat niet om over naar huis te schrijven. Geen enkel team drong door tot de tweede ronde. Misschien zijn wij net als kleine dieseltjes en hebben we gewoon wat tijd nodig om op te starten.

Misschien een vergeefse oproep aan onze leden maar bij deze probeer ik het alsnog  en hoop dat bij het volgend bondsfeest meer schutterijleden de moeite nemen om aanwezig te zijn, al is het maar om ons fiere koningspaar en schutters te ondersteunen.

Nico

Verslag en uitslagen SCNL Sevenum
KLIK HIER

Drietallen wedstrijd
Op 2e pinksterdag werd er weer een drietallenwedstrijd georganiseerd.
Ondanks moeilijke weersomstandigheden (het waaide heel hard) werd er toch nog redelijk geschoten. De uitslag van de dag 
3e het trio Peter Bessem, Lei Janssen, Nico Linskens.
2e het trio Nico Linskens, Truus Wijnen, Wilma Linskens.
Winnaars werd het trio Jos
Maandag 6 juni 2022
Eindelijk, na twee jaar weer een OLS, in Meijel.

Gezien de afstand hoefden we ook niet zo vroeg te vertrekken vanuit Maasbree. De bus zat weer eens gezellig vol.  En de gemiddelde leeftijd in de bus was, ondanks de corona, aanzienlijk gedaald vergeleken met voorgaande jaren. Van Maasbree naar Panningen en door naar Meijel
.
Voor twaalf uur arriveerden we al op de schutterswei. En of we welkom waren!! We konden al  na 5 meter achter de toegangspoort meteen bonnen kopen. Ook de inflatie voor het gebruikmaken van het toilet had toegeslagen.

Het terrein was prachtig ingericht met een grote blauwe artistieke tent. Na 2,5 uur konden we ons opstellen voor de optocht. We hadden dit keer zelfs twee prachtige bordjesdragers, de kleinkinderen van Piet Joppen, waarbij Piet zelf het vaandel mocht dragen. Gevolgd door onze koning Jos en koningin Heleen. Wederom een prachtig koningskoppel. Wel geassisteerd door een grote groep slagwerkers en geüniformeerde leden. Diegenen die niet mee konden lopen waren ook aanwezig.  En ik vond, dat het er ook prachtig uitzag. Ondanks dat we niet in de prijzen zijn gevallen zag het er wel geweldig uit. De jury heeft er dus weer geen verstand van gehad! Of kwam het door het feit  dat we geen onderkoning hadden?  Volgens mij had dat iets te maken met op iets gematigde leeftijd nog als 25 plusser te willen gaan zeilen? Toch fijn dat hij ondanks zijn handicap als toeschouwer aanwezig was
.
Na een lange optocht met veel oponthoud kwamen we terug op het Schuttersveld. We werden daar onthaald door onze dames en schuttersvrienden en ja onze zeer enthousiaste jongelingen. Die zelfs de F1 even negeerden. De tempartuur in het lichaam, ging na dit onthaal en de aanmoediging meteen naar beneden.
 
En toen mochten we gaan schieten, we kwamen, zagen en waren weer weg. Het schieten was ondanks het goede werk van Peter, John, Jos, Hay en Frans, en zeker niet te vergeten Lei onze rustige en geweldige buksmeester, snel ten einde. Voor het eerst mocht ondergetekende voelen wat ook een aantal andere OLS schutters hebben mogen ervaren. Maar hoe mooi  is het dan dat je getroost en opgevangen wordt door alle  overige leden en schuttersvrienden.

Niet alleen wij hadden last van de verraderlijke wind maar ook de overige 97 schutterijen die de eerste ronden al het veld moesten verlaten. In de tweede ronden kwamen er nog 34 schutterijen terug, waarvan er nog eens 10 afvielen.  De OLS federatie koos eieren voor haar geld en stopte hierna de wedstrijd om as zaterdag verder te kavelen.

Tijd om te feesten en het verdriet zo snel mogelijk te vergeten.  Als daar een prijs voor gegeven kon worden, hadden we zeker wel een kans gemaakt. De sfeer zat er goed in, zelfs op de terugweg.  De Wiener Sängerknaben zouden zich de vingers stuk bijten als ze deze zangtalenten in de bus hadden gezien. Een geweldige sfeer, bedankt vrienden en vriendinnen.  Chapeau !!!! En op naar …………?


Nico

Eindelijk een OLS
zondag 3 juli 2022


3de plaats Kiët Saks
2de plaats KDK 2.0
Winnaars  Jachthut Dubbrook
Koning  Tom Verhaegh  KDK 3.0
Onder leiding van een aantal nieuwe leden in samenwerking met de jeugdcommissie is Kiëteknalle een zeer succesvol evenement aan het worden. Trekpaartjes Marijn en Tom zorgden voor de geweldige publicatie en vooral voor het enthousiasme, met hulp van de ander jeugdige leden laten ze zien dat de jeugd binnen de schutterij echt toekomst heeft. En dat hieruit iets heel moois kan groeien.

T.o.v. vorig jaar waren door diverse publicaties via posters en facebook het dubbele aantal aanmeldingen. Hierdoor gingen 6 teams met elkaar de strijd aan om het beste team Kiëteknalle 2022 van Maasbree te worden. De weergoden waren ons erg goed gezind dit jaar. En onder een brandende zon werd er geschoten. De buksmeesters hadden her er maar druk mee. En gedreven zoals altijd, namen ze de nieuwe schutters onder hun hoede. Onder aanmoedigend en toeziend oog van een groot aantal  leden, kon het schieten beginnen. Nee, nog even wachten, want Fun moet de Jachthut nog aanwijzingen geven.  Na 4 rondes met de grote bollekes en 2 rondes met de kleine bollekes kwam er pas in de laatste ronde een winnaar. Marijn, algemeen wedstrijdleider, die de score nauwkeurig bijhield, kon een winnaar uitroepen. Het is dit jaar Jachthut Dubbroek geworden (instructies Fun ?), een welverdiende tweede plaats ging naar KDK 2.0 en op de derde plaats Team Saks.  Helaas maar volgend jaar beter, vielen KDK 3.0, de Scheive Boch en Bocht 21 buiten de prijzen.  Maar hun sportiviteit en enthousiasme zou zeker een ere prijs verdienen.

De eer, de wisselbeker en 40 consumptiebonnen was de hoofdprijs voor het beste team. De tweede plaats verdiende 20 bonnen en de derde plaats 10.

Na het team schieten was er een nieuw schietelement dit jaar;  wie wordt de nieuwe Kiëteknalle koning 2022.  Twan had zich weer gegeven en had een prachtige vogel gemaakt. Onze dank hiervoor.

Uit elk team mocht een schutter mee schieten voor koning Kiëteknalle 2022. En de zes schutters gingen zeer gemotiveerd aan de slag en wilden voor de eer van hun team de vogel winnen. Desnoods  met lat en al, maar eraf gaat ie. Maar de kit meester krijg je niet zomaar klein, het duurde dus ook lang voordat de vogel uiteindelijk viel. Het is Tom Verhaegh geworden van KDK 3.0. Een terechte trotse winnaar met een enorm trotse kiët. De vogel zal vereeuwigd worden in hun nest.
Proficiat Tom.

Daarna werd onder het genot van een glas bier en verse snacks (ondanks dat Truus nog steeds geen bokworsten had voor mij) nog genoten van een prachtige geslaagde dag. Aan allen die aan deze dag hebben meegewerkt, de kiëte, de leden die zijn komen kijken, de organisatie m.n. Marijn, Tom, jeugdcommissie en overige jeugdleden, buksmeester, vogelmaker, snackbereiders,  dank voor jullie inzet en enthousiasme. Jullie met zijn allen hebben weer voor 4 nieuwe aanmeldingen gezorgd. Op naar 2023?

Nico
Kiëteknalle 2022

Winnaars: Stef Peeters en Jan Jongbloed
Na afwezigheid van twee jaar konden wij weer “wildschieten”, samen met onze Blerickse vrienden van Thomas van Aquino. Het weer zat ons niet erg mee, maar dat kon de pret niet echt drukken.  Wat een feestelijk weerzien was dit. Oude gezichten maar ook nieuwe gezichten van beide schutterijen, jong en oud.

Zoals ook in de vorige versie van wild-schieten hebben we mix-teams gemaakt van 4 personen, twee leden van Blerick en twee leden van Maasbree. 10 Teams deden in totaal mee aan dit geweldig feest.  Deze 10 teams werden gesplitst in teams die met de Blerickse buks en teams die met de buks van Maasbree moesten schieten. Na elke ronde van 3 schoten werd er met de buks geruild zodat ieder schutter met beide buksen had geschoten. Het optekenen was bij afwezigheid van opper op-tekenaar, Jan Tomp,  in goede handen bij onze Lei Janssen. Onder militaristisch toezicht werd er strikt gehandhaafd. Wat ook weer niet al te moeilijk was, gezien de echte broederschap van de twee schutterijen. Door de regen hebben we maar 3 rondes kunnen schieten. Na deze drie rondes kwam er een winnend team (minste missers) uit de bus. Uit dit winnend team kwam dan ook de winnaar van het wildschieten. De schutters uit het winnend team met de minste missers zijn de winnaars geworden. Eentje met de minste missers uit  Maasbree en eentje uit Blerick.  Het systeem zorgde wel voor een verrassing aan Blerickse kant. Nadat  de jury onder toeziend oog van Fun de punten bij elkaar geteld had, kwam er zicht op de winnaars.

Jan Jongbloed werd de verrassende winnaar (dat vond hij zelf) van Blerick en Stef Peeters (een van de jonkies van Maasbree) de winnaar van Maasbree. Beide heren werden beloond met een cadeaubon.  Wel verdiend heren.

Alle overige schutters kregen zoals gebruikelijk (prachtige prijzen, uitgezocht door Heleen) ook een mooie prijs die volgens rangorde uitgekozen kon worden. Het mooie en enorm plezierige zooitje ongeregeld kon nog lang na genieten van een lekkere pot bier en af en toe een shotje.

Ook dit wildschieten kan in het archief worden bijgeschreven als een dag van echte schuttersbroederschap.

Bedankt lieve Blerickse schuttersvrienden.

Nico
Wildschieten 2022
Op de 11 van de 11 2022  een Ceciliafeest houden? De verwachting was ook dat een aantal leden de opening van het carnavalsjaar zouden verkiezen boven ons jaarlijks Ceciliafeest. Deze verwachting was onterecht met een hele goede opkomst van de leden voor dit prachtig feest.
 
Zoals gewoonlijk wordt na de opening begonnen met het vullen van de maag, dit keer door een geweldig goed verzorgde en vooral lekkere dis van Wijnands. Voor het natje werd gezorgd, wederom door de beugelclub. Prachtig dat verenigingen elkaar helpen.
 
Na de dis de huldiging van de Jubilarissen. Het waren er 6 dit jaar die 12.5 jaar lid zijn. Tiny en Piet Seelen, Aad van Deursen, Thijs Driessen, Lei Janssen, en Jan Manders van harte gefeliciteerd en op naar de 25.

Na de huldiging nam de DJ de muziek over. Onder de professionele pet van Matje kwam er leven in de brouwerij, er werd zelfs gedanst. Wel veel vrouwen op de vloer en jawel hoor een charmante lonesome ridder; onze penningmeester. De overige mannen hadden het in de rug, voet of moesten hun toevlucht nemen op de WC.  Maar eerlijk is eerlijk er werd wel door deze groep flink meegezongen. En af en toe was dit ook zuiver.

Beste schuttersvrienden dank voor jullie grote opkomst en gezelligheid. En laten we hopen dat we dit, in volle gezondheid, volgend jaar gezamenlijk weer kunnen herhalen.

Het Ceciliafeest 2022 is wat mij betreft heel goed geslaagd met dank aan Liesbeth en Heleen voor het organiseren hiervan.

Nico

Een geslaagd Ceciliafeest
DCIM/100MEDIA/DJI_0122.JPG
Schutterij St. Martinus
Maasbree