Programma
Facebook Jeugd
Klik op de foto 

Kalde Buus winnaar op Sjuutsenfest.

Maandag 22 juli 2019

Het Sjuutsenfest 2019 kwam op naam van vriendengroep De Kalde Buus. Dit waren Peter Daniels, Richard Davids , Peter Heuvelmans en Wilbert Linssen! Het viertal van vriendengroep D’n Tunnel wist beslag te leggen op de tweede plaats . Dit team bestond uit : Hans Anchelon, Geert Leenders, Theo vd Beuken en Ceriel Joppen. De 3e plek was voor het viertal van Hoveniersbedrijf Theo vd Broek. De winst voor de persoonlijke titel kwam op naam van Peter Coen. Een 2e plaats was er voor Chantalle Janssen, terwijl Wilbert Linssen derde werd. Bij de jeugd was het lang spannend en moest de winnaar van verleden jaar , Davey de Widt genoegen nemen met de 2e plek. Op de eerste plaats eindigde tenslotte Rowena Coen en de derde plaats was voor Benjamin Hovens. Het was een bijzonder geslaagd evenement met prachtig weer. Zie voor een foto verslag het fotoalbum .

Geweldig gezellig Koningsbal !!

Waar het aan lag is moeilijk te zeggen, maar we mogen terugzien op een uniek Koningsbal. Het begon al met het weer. Hadden we geluisterd naar de voorspellingen zag het er niet zo bijster goed uit ! Maar wat bleek, het was super toen wij ons nieuwe Koningspaar aan hun paleis ophaalden voorafgaande aan de hun aangeboden receptie. De 3 trotse koningen kregen deze aangeboden in zaal Niens . Trots liepen ze in optocht door het dorp. Er kwamen vele gasten op deze avond, en velen bleven aanwezig op het Koningsbal wat volgde. Vooral de familie van Koning Peter zorgde voor veel pret en plezier op deze avond . Iedereen genoot van de geweldige avond mede door de goede muziekkeuze van de aanwezige DJ. Zie voor een fotoverslag het album op deze site .

Zondag 19 mei 2019

Op zondag 12 mei was in Venlo een historische optocht ter gelegenheid van het 425-jarig bestaan van het Akkermansgilde. Mede door het feit dat er kermis was in Maasbree waren niet alle schutters van onze schutterij aanwezig. Maar de thuisblijvers hebben echt wat gemist ! Er was een geweldig aantal publiek in Venlo aanwezig. Hier viel menig OLS bij in het niet. Na de optocht konden we nog even nagenieten in de grote spiegeltent. Daarna ging het weer snel richting Bree, waar de kermis in aanvang was.

Maandag 13 mei 2019

Maandag 29 april 2019

PETER VAN LIER NIEUWE KONING !!!

Op zondag 28 april j.l. hield schutterij St. Martinus in Maasbree weer haar jaarlijkse Koningsvogelschieten. Na een uitgebreide brunch was het aan de genodigden waaronder burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel & Maas , wethouder Wim Hermans en onze beschermheer Gerard Rabelink de eer om met een aantal openingsschoten het feest te openen. Bij de jeugd was het Thijs Wijnen die de titel Jeugdkoning 2019 binnen haalde. Het toeval was dat voor de titel zijn ouderen broertje Jan met 42 schoten de titel Onderkoning wist te veroveren. Hierna ging het voor het titel Koning 2019. Na een langdurige strijd was het tenslotte Peter Van Lier die met het 70e schot de vogel neerhaalde ! Op zaterdag 18 mei krijgen de nieuwe Koningen een receptie aangeboden.

Zaterdag 2 maart 2019

Heleen Haenen en Frank Sengers winnen de Onderlinge windbukscompetitie !!

Met een afsluitende finaledag op vrijdag 1 maart is onze winterse activiteit, de windbukscompetitie, afgesloten. Er werden in totaal 10 wedstrijden geschoten. Jammer dat de spanning er op deze avond al een beetje af was, want de beide winnaars waren al tijdig bekend. Ook dit jaar was het Frank Sengers die bij de heren als winnaar uit de bus kwam. Voor Frank was dit de derde opeenvolgende eind overwinning !!Bij de dames was het Heleen Haenen die eveneens op herhaling ging. Zij won ook al eens in 2017 . Beide ontvingen uit handen van de voorzitter de wisselbekers. Aangezien Frank in totaal de hoogste score behaalde wist hij ook nu weer beslag te leggen op de super Cup !

 

In deze laatste wedstrijd behaalde ons jeugdlid Thijs (Tumpke) Wijnen samen met Mien van Ninhuijs de dagprijs. Zij moesten deze echter delen met het koppel Liesbeth Coopmans/ Win Grutters .Op deze avond was tevens ook de laatste wedstrijd van de jeugdcompetitie. Hier wist Jan Wijnen jr. beslag te leggen op de 1e plaats. Op de tweede plaats eindigde Thijs Wijnen, terwijl Joeri Hegger als derde eindigde. . De volgende schutters bleven in deze wedstrijd foutloos : Jan Wijnen jr, Joeri Hegger, Fun Linssen, Nico Linskens, Frank Sengers , Mien van Ninhuijs, Thijs Wijnen, Frans Coopmans, Win Grutters en Liesbeth Coopmans. Op zondag 17 maart gaan we het buiten seizoen met de zware buks openen.

 

Donderdag 14 februari 2019

Dames winnen de 9e wedstrijdronde !!

 

De 9e wedstrijdronde van de onderlinge windbukscompetitie werd gewonnen door Fun Linssen en Heleen Haenen. Zij behaalden foutloos het einde. Op de 2e plaats eindigde het koppel Mia Smets/Lei Janssen met 2 missers.. In deze ronde waren verder de volgende schutters succesvol : Lei Janssen, Peter Bessem, Frank Sengers, Truus Wijnen, Nico Linskens, Hay van Ninhuijs en Thijs Driessen. In deze wedstrijd liep Frank Sengers weer 1 punt verder uit en blijft koploper. Bij de dames gaat Heleen Haenen onbedreigd op kop. De laatste wedstrijd is tevens de finale-wedstrijd. Deze zal worden verschoten op vrijdag 1 maart

Donderdag 31 januari 2019

2 Koppels winnen de 8e wedstrijdronde !!

2 Koppels moesten de winst delen in de achtste wedstrijdronde van de onderlinge windbukscompetitie. Beiden behaalden foutloos het einde. Er waren maar 2 schutters die dit eveneens lukte. Dit waren : Fun Linssen, Jan Manders. Ondanks dat koploper Frank Sengers 1 misser had in deze wedstrijd ,bleef hij ook nu nog koploper, omdat achtervolger Frans Coopmans eveneens een misser aan liet tekenen. Bij de dames versterkte Heleen Haenen haar koppositie. Volgende wedstrijd is op woensdag 13 februari.

Tijdens het OLS in Sevenum kregen we de gelegenheid om 3 generatie schutters te vangen

Maandag 8 juli 2019

De generatie Tomp schutters bij Martinus

Zaterdag 12 januari 2019

Kiët Parkiët winnen eerste kiëtteknalle !!

Afgelopen vrijdag 11 januari was de eerste editie van een nieuwe activiteit binnen onze schutterij. De organisatie was in handen van de jeugdafdeling. Er was dan wel een kleinschalig begin, met een deelname van 2 vriendengroepen, maar de gezellige sfeer en de onderlinge rivaliteit waren er zeker niet minder om. Het was tenslotte kiët Parkiët die na 5 ronden schieten met de fraaie wisselbeker aan de haal ging. Deze groep bestond uit : Jaap Bruijnen, Ruud Jacobs, Wouter Timmermans en Robin Titulair en coach Rico Helmer . Zij ontvingen buiten de wisselbeker een arrangement voor een Mini OLS oppe Schor waar zij komende zomer van gaan genieten. Alle deelnemende schutters ontvingen eveneens een gratis schietkaart voor deelname aan de schietwedstrijd tijdens het SJUUTSENFEST op 21 juli 2019. De organisatie dankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid . Zij mogen terugzien op een geslaagde eerste uitvoering die volgend jaar zeker een vervolg gaat krijgen. Hopelijk zijn er dan meer kiëten/vriendengroepen van de partij

Maandag 7 januari 2019
GEZELLIGE NIEUWJAARSBORREL
Op zondag 6 januari was er (al) weer de nieuwjaarsborrel. Velen maakte gebruik van deze gelegenheid om elkaar de beste wensen te doen toekomen voor het nieuwe jaar. Dit treffen werd afgesloten met een heerlijk warm buffetje. Met dank aan ons kookwonder Heleen

Prachtig Bondsfeest nieuwe opzet 2.0

Afgelopen week hebben de weergoden niet echt mee gewerkt, echter dit kon de pret niet drukken, onder het toeziende oog, van onze architect Jan Linders zijn de schutterijleden enthousiast aan het werk gegaan. Een geheel nieuw, compacte opstelling van alle activiteiten hebben ertoe bijgedragen dat het een geweldig en vooral gezellig feest is geworden.

 

Het begon zondag morgen in het “Hoes van Bree” waarbij alle afgevaardigden konden genieten van koffie en van een lekker stukje vlaai. Onze beschermheer Dhr Gerard Rabelink nam de aftrap, waarop onze burgemeester het stokje overnam gevolgd door de voorzitter van de Juliana Bond, Ger Heldens en als sluitstuk ondergetekende. Onze Burgemeester kwam aan het slot nog met een verrassing. Onze bondsvoorzitter Ger Heldens werd voor zijn verdiensten door de gemeente Peel en Maas nog met een medaille onderscheiden.

 

Na de ontvangst, de opstelling en inspectie op het Kennedyplein. Een juiste beslissing om de opstelling op het Kennedyplein te laten plaatsvinden (een schitterend plaatje) en van hieruit te vertrekken voor een tocht die nog geen omvang had van een km. Ondanks het matig publiek, door weersomstandigheden en door publicatie storingen, een geslaagde optocht.

 

Het feest werd daarna voortgezet op ons prachtige schuttersterrein op de schor. De nieuwe indeling was perfect en zorgde voor de juiste sfeer en gezelligheid. Een geweldig optreden van Toemarop, in combinatie met een sfeer makende diskjockey Coen Janssen en het spetterend optreden van Eric Janssen, een Bondsfeest om nog lang te heugen. De vele foto’s zullen dit mooie Bondsfeest van 18 augustus 2019 dan ook staven.

 

Als klap op de vuurpijl is niet alleen Ger Heldens met de medailles gaan rennen, maar ook onze Wiel had prijs met het dragen van het vaandel. En of dit nog niet voldoende was had Thijs Wijnen zelfs twee medailles gewonnen.

 

De ondergetekende is dan ook enorme dank verschuldigd aan alle leden die tijdens de opbouw en afbraak aan dit geweldig feest hebben meegewerkt. Deze dank geldt natuurlijk in het bijzonder voor hun partners die hun echtgenoot(te) twee weken hebben moeten missen. Dank ook aan de niet leden die ons wederom hebben uitgeholpen en dank ook de Fanfare voor hun bijdrage tijdens de optocht en het uitlenen van diverse spullen.  Dank aan de leden voor hun morele steun. Dank aan iedereen die dit geweldig feest mogelijk hebben gemaakt, maar die ik vergeten ben.

 

In het bijzonder wil ik toch Heleen, Liesbeth Jan, Peter, en Jos bedanken die sinds vorig jaar september al in de weer zijn om zo’n bondsfeest te kunnen organiseren. Een geweldig team waar Schutterij Martinus trots op mag zijn.

 

Voor diegenen, die nog niet op vakantie zijn geweest, wens ik een welverdiende vakantie toe.

 

Namens Bestuur,

 

Nico

Maandag 19 augustus 2019

Wildschieten 2019

Afgelopen zaterdag 21 september was de jaarlijkse uitwisseling met onze schuttersvrienden van schutterij Thomas van Aquino uit Blerick.

Dit jaar waren wij weer gastgever en de organisatie had schitterend weer besteld.  Er waren 28 schutters aanwezig die broederlijk streden om de wild/vleespaketten.

En natuurlijk waren er ook winnaars. Voor Martinus was het Truus Wijnen die de eer hoog hield. En Thei nam de hoofdprijs mee naar Blerick.

Op passende en gezellige wijze verbleven de schutters nog gezamenlijk op de schuttewei.

Maandag 23 september 2019

V.l.n.r. : Sjon Wijnen (2e) ,winnaar Jos Haenen , en Hay van Ninhuijs (3e )

Op zondag 8 september was er een felle strijd om de Koningswisselbeker. Er kwamen 18 schutters onder de buks om te bepalen wie de opvolger Van Frans Coopmans zou worden. Na een 5-tal schietronden waren er nog 7 schutters in de strijd en ging men over op de kleine punten. Ook hier waren er na 4 ronden nog 3 schutters over die uit gingen maken wie als winnaar zou worden gekroond. Er kwam een grotere ring op en als eerste was Hay van Ninhuijs hier het slachtoffer. Nu ging het tussen Jos Haenen en Sjon Wijnen. Het was tenslotte Jos Haenen die met de fraaie en felbegeerde wisselbeker aan de haal ging

Maandag 9 september 2019

JOS HAENEN WINNAAR KONINGSWISSELBEKER 2019

Donderdag 17 januari 2019

Fun en Heleen winnen de 7e wedstrijdronde!!

De 7e wedstrijdronde van de onderlinge windbukscompetitie kwam op naam van het koppel Fun Linssen en Heleen Haenen. De dames waren deze keer dus te sterk voor de heren. Op de tweede plaats eindigde het duo Lei Janssen / Peter Van Lier. De volgende schutters bleven deze keer foutloos en lieten geen enkele misser noteren: Frank Sengers, Mien van Ninhuijs, Frans Coopmans, Lei Janssen , Nico Linskens en Heleen Haenen. Op de ranglijst blijft alles bij het oude. Volgende wedstrijdronde is woensdag 30 januari. Komende zondag schiet de jeugd weer een wedstrijd. Aanvang om 11.00 uur

Afgelopen zondag 13 oktober was er voor alle vrijwilligers van onze schutterij de jaarlijkse Martinusdaag. Ook de mensen die meehielpen op het Bondsfeest in augustus waren uitgenodigd.

Er was volop vertier,  en de afsluitende barbecue liet zich goed smaken .

 

St.Martinusdaag

Maandag 14 oktober 2019

DCIM/100MEDIA/DJI_0122.JPG
Schutterij