Programma
Facebook Jeugd
Klik op de foto 

Kalde Buus winnaar op Sjuutsenfest.

Maandag 22 juli 2019

Het Sjuutsenfest 2019 kwam op naam van vriendengroep De Kalde Buus. Dit waren Peter Daniels, Richard Davids , Peter Heuvelmans en Wilbert Linssen! Het viertal van vriendengroep D’n Tunnel wist beslag te leggen op de tweede plaats . Dit team bestond uit : Hans Anchelon, Geert Leenders, Theo vd Beuken en Ceriel Joppen. De 3e plek was voor het viertal van Hoveniersbedrijf Theo vd Broek. De winst voor de persoonlijke titel kwam op naam van Peter Coen. Een 2e plaats was er voor Chantalle Janssen, terwijl Wilbert Linssen derde werd. Bij de jeugd was het lang spannend en moest de winnaar van verleden jaar , Davey de Widt genoegen nemen met de 2e plek. Op de eerste plaats eindigde tenslotte Rowena Coen en de derde plaats was voor Benjamin Hovens. Het was een bijzonder geslaagd evenement met prachtig weer. Zie voor een foto verslag het fotoalbum .

Geweldig gezellig Koningsbal !!

Waar het aan lag is moeilijk te zeggen, maar we mogen terugzien op een uniek Koningsbal. Het begon al met het weer. Hadden we geluisterd naar de voorspellingen zag het er niet zo bijster goed uit ! Maar wat bleek, het was super toen wij ons nieuwe Koningspaar aan hun paleis ophaalden voorafgaande aan de hun aangeboden receptie. De 3 trotse koningen kregen deze aangeboden in zaal Niens . Trots liepen ze in optocht door het dorp. Er kwamen vele gasten op deze avond, en velen bleven aanwezig op het Koningsbal wat volgde. Vooral de familie van Koning Peter zorgde voor veel pret en plezier op deze avond . Iedereen genoot van de geweldige avond mede door de goede muziekkeuze van de aanwezige DJ. Zie voor een fotoverslag het album op deze site .

Zondag 19 mei 2019

Op zondag 12 mei was in Venlo een historische optocht ter gelegenheid van het 425-jarig bestaan van het Akkermansgilde. Mede door het feit dat er kermis was in Maasbree waren niet alle schutters van onze schutterij aanwezig. Maar de thuisblijvers hebben echt wat gemist ! Er was een geweldig aantal publiek in Venlo aanwezig. Hier viel menig OLS bij in het niet. Na de optocht konden we nog even nagenieten in de grote spiegeltent. Daarna ging het weer snel richting Bree, waar de kermis in aanvang was.

Maandag 13 mei 2019

Maandag 29 april 2019

PETER VAN LIER NIEUWE KONING !!!

Op zondag 28 april j.l. hield schutterij St. Martinus in Maasbree weer haar jaarlijkse Koningsvogelschieten. Na een uitgebreide brunch was het aan de genodigden waaronder burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel & Maas , wethouder Wim Hermans en onze beschermheer Gerard Rabelink de eer om met een aantal openingsschoten het feest te openen. Bij de jeugd was het Thijs Wijnen die de titel Jeugdkoning 2019 binnen haalde. Het toeval was dat voor de titel zijn ouderen broertje Jan met 42 schoten de titel Onderkoning wist te veroveren. Hierna ging het voor het titel Koning 2019. Na een langdurige strijd was het tenslotte Peter Van Lier die met het 70e schot de vogel neerhaalde ! Op zaterdag 18 mei krijgen de nieuwe Koningen een receptie aangeboden.

Zaterdag 2 maart 2019

Heleen Haenen en Frank Sengers winnen de Onderlinge windbukscompetitie !!

Met een afsluitende finaledag op vrijdag 1 maart is onze winterse activiteit, de windbukscompetitie, afgesloten. Er werden in totaal 10 wedstrijden geschoten. Jammer dat de spanning er op deze avond al een beetje af was, want de beide winnaars waren al tijdig bekend. Ook dit jaar was het Frank Sengers die bij de heren als winnaar uit de bus kwam. Voor Frank was dit de derde opeenvolgende eind overwinning !!Bij de dames was het Heleen Haenen die eveneens op herhaling ging. Zij won ook al eens in 2017 . Beide ontvingen uit handen van de voorzitter de wisselbekers. Aangezien Frank in totaal de hoogste score behaalde wist hij ook nu weer beslag te leggen op de super Cup !

 

In deze laatste wedstrijd behaalde ons jeugdlid Thijs (Tumpke) Wijnen samen met Mien van Ninhuijs de dagprijs. Zij moesten deze echter delen met het koppel Liesbeth Coopmans/ Win Grutters .Op deze avond was tevens ook de laatste wedstrijd van de jeugdcompetitie. Hier wist Jan Wijnen jr. beslag te leggen op de 1e plaats. Op de tweede plaats eindigde Thijs Wijnen, terwijl Joeri Hegger als derde eindigde. . De volgende schutters bleven in deze wedstrijd foutloos : Jan Wijnen jr, Joeri Hegger, Fun Linssen, Nico Linskens, Frank Sengers , Mien van Ninhuijs, Thijs Wijnen, Frans Coopmans, Win Grutters en Liesbeth Coopmans. Op zondag 17 maart gaan we het buiten seizoen met de zware buks openen.

 

Donderdag 14 februari 2019

Dames winnen de 9e wedstrijdronde !!

 

De 9e wedstrijdronde van de onderlinge windbukscompetitie werd gewonnen door Fun Linssen en Heleen Haenen. Zij behaalden foutloos het einde. Op de 2e plaats eindigde het koppel Mia Smets/Lei Janssen met 2 missers.. In deze ronde waren verder de volgende schutters succesvol : Lei Janssen, Peter Bessem, Frank Sengers, Truus Wijnen, Nico Linskens, Hay van Ninhuijs en Thijs Driessen. In deze wedstrijd liep Frank Sengers weer 1 punt verder uit en blijft koploper. Bij de dames gaat Heleen Haenen onbedreigd op kop. De laatste wedstrijd is tevens de finale-wedstrijd. Deze zal worden verschoten op vrijdag 1 maart

Donderdag 31 januari 2019

2 Koppels winnen de 8e wedstrijdronde !!

2 Koppels moesten de winst delen in de achtste wedstrijdronde van de onderlinge windbukscompetitie. Beiden behaalden foutloos het einde. Er waren maar 2 schutters die dit eveneens lukte. Dit waren : Fun Linssen, Jan Manders. Ondanks dat koploper Frank Sengers 1 misser had in deze wedstrijd ,bleef hij ook nu nog koploper, omdat achtervolger Frans Coopmans eveneens een misser aan liet tekenen. Bij de dames versterkte Heleen Haenen haar koppositie. Volgende wedstrijd is op woensdag 13 februari.

Tijdens het OLS in Sevenum kregen we de gelegenheid om 3 generatie schutters te vangen

Maandag 8 juli 2019

De generatie Tomp schutters bij Martinus

Zaterdag 12 januari 2019

Kiët Parkiët winnen eerste kiëtteknalle !!

Afgelopen vrijdag 11 januari was de eerste editie van een nieuwe activiteit binnen onze schutterij. De organisatie was in handen van de jeugdafdeling. Er was dan wel een kleinschalig begin, met een deelname van 2 vriendengroepen, maar de gezellige sfeer en de onderlinge rivaliteit waren er zeker niet minder om. Het was tenslotte kiët Parkiët die na 5 ronden schieten met de fraaie wisselbeker aan de haal ging. Deze groep bestond uit : Jaap Bruijnen, Ruud Jacobs, Wouter Timmermans en Robin Titulair en coach Rico Helmer . Zij ontvingen buiten de wisselbeker een arrangement voor een Mini OLS oppe Schor waar zij komende zomer van gaan genieten. Alle deelnemende schutters ontvingen eveneens een gratis schietkaart voor deelname aan de schietwedstrijd tijdens het SJUUTSENFEST op 21 juli 2019. De organisatie dankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid . Zij mogen terugzien op een geslaagde eerste uitvoering die volgend jaar zeker een vervolg gaat krijgen. Hopelijk zijn er dan meer kiëten/vriendengroepen van de partij

Maandag 7 januari 2019
GEZELLIGE NIEUWJAARSBORREL
Op zondag 6 januari was er (al) weer de nieuwjaarsborrel. Velen maakte gebruik van deze gelegenheid om elkaar de beste wensen te doen toekomen voor het nieuwe jaar. Dit treffen werd afgesloten met een heerlijk warm buffetje. Met dank aan ons kookwonder Heleen

Prachtig Bondsfeest nieuwe opzet 2.0

Afgelopen week hebben de weergoden niet echt mee gewerkt, echter dit kon de pret niet drukken, onder het toeziende oog, van onze architect Jan Linders zijn de schutterijleden enthousiast aan het werk gegaan. Een geheel nieuw, compacte opstelling van alle activiteiten hebben ertoe bijgedragen dat het een geweldig en vooral gezellig feest is geworden.

 

Het begon zondag morgen in het “Hoes van Bree” waarbij alle afgevaardigden konden genieten van koffie en van een lekker stukje vlaai. Onze beschermheer Dhr Gerard Rabelink nam de aftrap, waarop onze burgemeester het stokje overnam gevolgd door de voorzitter van de Juliana Bond, Ger Heldens en als sluitstuk ondergetekende. Onze Burgemeester kwam aan het slot nog met een verrassing. Onze bondsvoorzitter Ger Heldens werd voor zijn verdiensten door de gemeente Peel en Maas nog met een medaille onderscheiden.

 

Na de ontvangst, de opstelling en inspectie op het Kennedyplein. Een juiste beslissing om de opstelling op het Kennedyplein te laten plaatsvinden (een schitterend plaatje) en van hieruit te vertrekken voor een tocht die nog geen omvang had van een km. Ondanks het matig publiek, door weersomstandigheden en door publicatie storingen, een geslaagde optocht.

 

Het feest werd daarna voortgezet op ons prachtige schuttersterrein op de schor. De nieuwe indeling was perfect en zorgde voor de juiste sfeer en gezelligheid. Een geweldig optreden van Toemarop, in combinatie met een sfeer makende diskjockey Coen Janssen en het spetterend optreden van Eric Janssen, een Bondsfeest om nog lang te heugen. De vele foto’s zullen dit mooie Bondsfeest van 18 augustus 2019 dan ook staven.

 

Als klap op de vuurpijl is niet alleen Ger Heldens met de medailles gaan rennen, maar ook onze Wiel had prijs met het dragen van het vaandel. En of dit nog niet voldoende was had Thijs Wijnen zelfs twee medailles gewonnen.

 

De ondergetekende is dan ook enorme dank verschuldigd aan alle leden die tijdens de opbouw en afbraak aan dit geweldig feest hebben meegewerkt. Deze dank geldt natuurlijk in het bijzonder voor hun partners die hun echtgenoot(te) twee weken hebben moeten missen. Dank ook aan de niet leden die ons wederom hebben uitgeholpen en dank ook de Fanfare voor hun bijdrage tijdens de optocht en het uitlenen van diverse spullen.  Dank aan de leden voor hun morele steun. Dank aan iedereen die dit geweldig feest mogelijk hebben gemaakt, maar die ik vergeten ben.

 

In het bijzonder wil ik toch Heleen, Liesbeth Jan, Peter, en Jos bedanken die sinds vorig jaar september al in de weer zijn om zo’n bondsfeest te kunnen organiseren. Een geweldig team waar Schutterij Martinus trots op mag zijn.

 

Voor diegenen, die nog niet op vakantie zijn geweest, wens ik een welverdiende vakantie toe.

 

Namens Bestuur,

 

Nico

Maandag 19 augustus 2019

Wildschieten 2019

Afgelopen zaterdag 21 september was de jaarlijkse uitwisseling met onze schuttersvrienden van schutterij Thomas van Aquino uit Blerick.

Dit jaar waren wij weer gastgever en de organisatie had schitterend weer besteld.  Er waren 28 schutters aanwezig die broederlijk streden om de wild/vleespaketten.

En natuurlijk waren er ook winnaars. Voor Martinus was het Truus Wijnen die de eer hoog hield. En Thei nam de hoofdprijs mee naar Blerick.

Op passende en gezellige wijze verbleven de schutters nog gezamenlijk op de schuttewei.

Maandag 23 september 2019

V.l.n.r. : Sjon Wijnen (2e) ,winnaar Jos Haenen , en Hay van Ninhuijs (3e )

Op zondag 8 september was er een felle strijd om de Koningswisselbeker. Er kwamen 18 schutters onder de buks om te bepalen wie de opvolger Van Frans Coopmans zou worden. Na een 5-tal schietronden waren er nog 7 schutters in de strijd en ging men over op de kleine punten. Ook hier waren er na 4 ronden nog 3 schutters over die uit gingen maken wie als winnaar zou worden gekroond. Er kwam een grotere ring op en als eerste was Hay van Ninhuijs hier het slachtoffer. Nu ging het tussen Jos Haenen en Sjon Wijnen. Het was tenslotte Jos Haenen die met de fraaie en felbegeerde wisselbeker aan de haal ging

Maandag 9 september 2019

JOS HAENEN WINNAAR KONINGSWISSELBEKER 2019

Donderdag 17 januari 2019

Fun en Heleen winnen de 7e wedstrijdronde!!

De 7e wedstrijdronde van de onderlinge windbukscompetitie kwam op naam van het koppel Fun Linssen en Heleen Haenen. De dames waren deze keer dus te sterk voor de heren. Op de tweede plaats eindigde het duo Lei Janssen / Peter Van Lier. De volgende schutters bleven deze keer foutloos en lieten geen enkele misser noteren: Frank Sengers, Mien van Ninhuijs, Frans Coopmans, Lei Janssen , Nico Linskens en Heleen Haenen. Op de ranglijst blijft alles bij het oude. Volgende wedstrijdronde is woensdag 30 januari. Komende zondag schiet de jeugd weer een wedstrijd. Aanvang om 11.00 uur

Afgelopen zondag 13 oktober was er voor alle vrijwilligers van onze schutterij de jaarlijkse Martinusdaag. Ook de mensen die meehielpen op het Bondsfeest in augustus waren uitgenodigd.

Er was volop vertier,  en de afsluitende barbecue liet zich goed smaken .

 

St.Martinusdaag

Maandag 14 oktober 2019

In de tweede wedstrijdronde van de onderlinge windbukscompetitie  wisten Mien en Hay van Ninhuijs beslag te leggen op de dagzege.
Beiden behaalde hun serie zonder een enkel punt  te missen ! Op de tweede plaats  eindigde het duo Jan Manders/ Frans Coopmans.
De volgende schutters sloten ook zonder een misser de wedstrijd af. Dit waren : Frans Coopmans, Heleen Haenen, Liesbeth Coopmans en  Peter Bessem .
Volgende ronde is op woensdag  13 november

Echtpaar van Ninhuijs wint de tweede ronde !!

Maandag 28 oktober 2019

De derde wedstrijdronde van de onderlinge windbukscompetitie eindigde in 4 winnaars! De winnende koppels waren  Lei Janssen/ Hay van Ninhuijs en Frans Coopmans/Truus Wijnen.
Er waren deze keer maar 16 schutters in de wedstrijd waarvan er 8 foutloos bleven . Dit waren buiten de winnaars Liesbeth Coopmans ,Heleen Haenen en Sjon Wijnen.
Volgende wedstrijd is op woensdag 27 november om 19.30 uur .

2 Winnaars in 3 wedstrijd windbuksschieten !!

Donderdag 14 november 2019


Afgelopen vrijdag hebben we het jaarlijkse Ceciliafeest gevierd.  Wederom een mooi traditie. Na een rijkelijke dis kwam het officiële gedeelte aan bod: de uitreiking van de oorkonde. De volgende trouwe leden zijn  12,5 jaar lid: Jeanne Linders, Ger Zetsen (niet aanwezig), Ger Heldens, Wim Linders, Wilma Bessem, Liesbeth Coopmans en Peter Bessem. Ze kregen een oorkonde en een mooie bos bloemen uitgereikt door de voorzitter.
Dit jaar waren er geen artiesten, tenminste dat dachten we. Toen onder leiding van geboren DJ Aad van Deursen de liedjes uit de oude doos kwamen, herrees midden in de schutterij een nieuw MKSM vereniging (Mannekoor Schutterij Martinus).
De tenor (denk ik) Chrit Amendt, aangevuld door de Wienerzangerknaben: Win Grutters, Lei Linssen en Frans Coopmans (nou ja “knaben”, ik denk teveel gegeten) en wat andere krekels, brachten me daar toch een serenade uit. Prachtig was dit. Ik vraag me af of het geluid de zaterdagmorgen nog net zo goed was!
Enfin een leuke vrijdagavond, eentje om weer in de boeken te schrijven. Min puntje was eigenlijk de terugreis. ……. Wat was die koud. Maar gelukkig heeft ondergetekende de vakantiereis van Jan Tomp naar het Heeske afgewezen anders had ie nog een kapotte band moeten verwisselen.  Beste leden, ik hoop dat we volgend jaar wederom met jullie zo’n  Ceciliafeest kunnen vieren. Allemaal bedankt.
De jubilarissen v.l.n.r. : Liesbeth Coopmans, Wim Linders ,
Jeanne Linders, Wilma Bessem, Peter Bessem en Ger Heldens

Jubilarissen gehuldigd tijdens de Cecilia viering

Zondag 24 november 2019

Afgelopen  zaterdag 23 november leverde onze schutterij een bijdrage aan de viering van het 75- jarig bevrijdingsfeest in Maasbree.
Samen met fanfare en Maasbrees mannenkoor  en vele bezoekers  was er op het parochiekerkhof  een eerbetoon bij de graven van onze Engelse bevrijders. 
Een indrukwekkend  ceremonieel  waarbij ook enige familieleden van overleden oorlogsslachtoffers uit  Engeland aanwezig waren.
Er werden kransen gelegd door burgemeester Wilma Delissen en wethouder Wim Hermans van de gemeente Peel en Maas en de organisatie.
Er was een afsluiting in het Hoes van Bree waar het mannenkoor nog een mooi nummer zong, en men nog een bezoek kon brengen aan de  expositie  t.g.v. 75 jaar bevrijding in Maasbree
75 Jaar bevrijding Maasbree

Zondag 24 november 2019


De vierde wedstrijd van de onderlinge windbukscompetitie kwam op naam van het koppel Peter Bessem/ Jos Haenen.
Op de 2e plaats eindigde het koppel Heleen Haenen/ Truus Wijnen. De volgende schutters wisten schadeloos het einde te halen: Frans Coopmans, Mien van Ninhuijs, Peter Bessem, Sjon Wijnen, Lei Janssen en Nico Linskens. Koploper bij de heren is  Frans Coopmans en bij de dames gaat Heleen Haenen op kop.
Volgende wedstrijd is op vrijdag 13 december .
Peter Bessem en Jos Haenen winnen de vierde wedstrijdronde

Donderdag 28 november 2019


Bij het jeugdschieten van zondag 1 december waren maar liefst 6 jeugdige schieters aanwezig. Onder het toeziend oog van de enthousiaste ouders en niet te vergeten opa Jan Manders werd er heel goed geschoten.
De inzet van onze jeugdcommissie en werving vanuit onze leden zorgt ervoor dat de jeugd bloeit als nooit te voren. Een hele mooie ontwikkeling.
PS. het was vandaag een iets wat ongelukkigere dag voor Thijs, als afsluiter wordt er door de gehele jeugd op luciferstokjes geschoten. En diegene die mis schiet, mag de rotzooi van de andere opruimen. Het was een pracht om  Thijs werkende te zien!.
Geweldige opkomst Jeugdschieten

Maandag 2 december 2019


De vijfde wedstrijd in de onderlinge windbukscompetitie is gewonnen door het Koppel Joeri Hegger en Jan Manders.
Voor de tweede keer in deze competitie waren de jeugdleden ingedeeld bij de senioren . Dat het juist een gemend koppel l(junioren/senioren)  betrof wat met de winst ging strijken geeft al aan, dat de ook de jeugdige schutters over kwaliteiten beschikken. Op de tweede plaats eindigde eveneens een gemengd junioren/senioren  duo, n.l.   Lucas Peeters/ Heleen Haenen !! In deze wedstrijd  bleven de volgende schutters foutloos: Jan Manders, Thijs Wijnen, Lei Janssen en Sjon Wijnen. De volgende wedstrijdronde is in het nieuwe jaar.
winnaars vijfde ronde Joeri Hegger (L) en Jan Manders
Joeri Hegger en Jan Manders winnen de vijfde wedstrijdronde !

Zaterdag 14 december 2019


De eerste wedstrijdronde van het nieuwe jaar kwam op naam  van het koppel Peter Van Lier en Sjon Wijnen . Beiden schutters bleven in deze ronde foutloos wat hen de dagwinst opleverde.
Deze was in deze ronde wel wat schamel, gezien het aantal deelnemers. Op de tweede plaats eindigde Peter Bessem/Hay van Ninhuijs. Buiten de eerder genoemde  schutters bleven verder ook de volgende schutters   zonder misser:
Peter Bessem, Jan Manders, Mien van Ninhuijs, Nico Linskens en Frans Coopman.
Volgende wedstrijd is op woensdag 22 januari .

Peter van Lier en Sjon Wijnen

Peter Van Lier en  Sjon  Wijnen winnen 6e wedstrijd !

Op vrijdag 10 januari vond voor de tweede keer het kiëteknalle plaats. Dit jaar hadden we een heel mooie opkomst van maar liefst 7 kiëten/vriendengroepen. De rivaliteit was dus enorm dit jaar, en er werd verrassend goed geschoten, schutter Daan Bruijnen wist de 6 rondes schieten zelfs geheel foutloos te doorstaan. Deze zeer gezellige avond werd uiteindelijk gewonnen door vriendengroep de Naate Jes. Kiët De Kantine en kiët ’t Valderend 2 wisten beslag te leggen op een gedeelde 2e plaats. Het bleef nog lang gezellig oppe Schor. De organisatie dankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid . Wij mogen terugzien op een zeer geslaagde uitvoering die volgend jaar zeker weer een vervolg gaat krijgen.

Donderdag 9 januari 2020

Zaterdag 11 januari 2020

De Naate Jes wint kiëteknalle 2020

9de wedstrijdronde

Donderdag 20 februari 2020


Winnaars finale jeugdschieten: 1e Thijs 2e Joeri 3e gedeeld Gies en Mike

Finale jeugdschieten

Vrijdag 6 maart 2020

Winnend koppel: Frans Coopmans en Jos Haenen

Finale windbukscompetitie 2020

Beste schuttersvrienden en vriendinnen
Het jaar 2020. 

Een jaar waarbij het woordje Corona in ons hersenen is ingegroefd.
Een rampjaar voor velen onder ons, zeker voor diegene die in 2020 een dierbare hebben moeten afgeven.
Een rampjaar. voor alle sportieve evenementen waaronder ons eigen schutterswezen.
Een rampjaar, voor al diegene waarbij een zaterdagavond oefenen, het enige uitje is van de week.
En niet te vergeten wat dit vreselijke virus gedaan heeft met onze gemoedstoestand. Veel mensen met een kort lontje, 17 miljoen virologen en deskundigen.
Een jaar waarbij ons uniform in de kast heeft gelegen en waarbij wij als schutterij zo graag aanwezig wilden zijn, bij de afscheidsreceptie van onze beschermheer, Dhr. Rabelink als burgemeester.

Maar in deze tijd van licht is er ook licht voor onze activiteiten. Met het vaccin in verschiet zal er toch een kentering gaan optreden en mogen we onze geliefde sport weer gaan oppikken.  Of dit nog gaat lukken in de eerste helft van het jaar 2021 valt te betwijfelen, althans schieten bij andere verenigingen. Wij hopen dat we in elk geval meer kunnen gaan schieten, al is het op ons eigen honk, dan vorig jaarJ.
Het opstellen van een agenda is op dit moment nog lastig en koffiedik kijken. De agenda was in concept klaar maar vervolgens moeten alle activiteiten van januari gecanceld worden. Toch plaatsen we op de website alvast een voorlopige agenda waarop we in ieder geval een planning hebben gemaakt van de activiteiten voor 2021. Wellicht zal dit schema frequent worden aangepast.
Is er dan niets gebeurd op ons terrein of binnen de schutterij, jazeker wel, een aantal diehards hebben de tuin helemaal hernieuwd, waarbij ons schuttersterrein een nieuwe look heeft gekregen. Meer hierover in ons jaarverslag. Er is een nieuwe bewatering aangelegd. Ook een nieuwe ijzercontainer is er gemaakt. Diverse andere taken zijn gewoon doorgegaan “business as usual”. In onwerkelijke en nare omstandigheden. Maar onze echte diehards geven niet op.
Zoals altijd zijn er op het eind van het jaar terugblikken, zoals hierboven vermeld, dit jaar een “catastrofe”. Velen onder ons zullen ook wel denken, wat een verloren jaar!
Als klein manneke, heel, heel lang geleden, zei een huisdokter tegen mij, wat is nu een jaar op een mensleven! Laten we ook eerlijk zijn, dit jaar heeft ons allen met de neus op de feiten gedrukt, dat  we  plezier, gezelligheid en het leven zelf, moeten omarmen en koesteren. 2021 zal zeker in het begin nog wat stroef gaan verlopen, maar de smaak na het warmlopen zal er niet minder op zijn, zeker nu we ook weten, dat je dit ook zomaar weer kwijt kunt raken.

Wij wensen jullie en jullie familie,  prettige feestdagen en vooral een gezond 2021 toe.

Hou jezelf en je dierbaren gezond,

Het Bestuur
Beste schuttersvrienden en vriendinnen,


Vanwege het coronavirus en de  maatregelen van de regering  kan de jaarvergadering deze maand helaas niet door gaan.

Zodra het weer mogelijk is, om met alle leden bij elkaar te komen, zullen wij jullie een nieuwe datum doorgeven.

Met vriendelijke groeten,

Schutterij Sint Martinus maasbree

Het bestuur

OMA-ACTIE in Maasbree afgelast.!!

Ook dit jaar kunnen de leden van schutterij St. Martinus , net als vorig jaar, in Maasbree  geen oude metalen huis aan huis ophalen.
Al sinds 1954  is deze jaarlijkse ophaal actie van de schutterij in Maasbree zo ingeburgerd binnen de gemeenschap, dat we
telkens vragen krijgen….wanneer komen jullie ? Maar door de huidige Corona regelgeving kunnen wij met onze mensen helaas niet het pad op.
U kunt ook nu,  net als het gehele jaar rond, de oude metalen zelf afleveren op de Schorweg 6 in de container. Indien u  zelf geen vervoer heeft of de metalen te zwaar zijn kunt u een afspraak maken om af te komen halen.
U kunt dan contact opnemen met dhr. Twan Smets telefoon 06 57 100 210

De schutters zijn u dankbaar!


Schutterij huldigt jubilarissen
Eindelijk mochten we de jubilarissen in het zonnetje zetten. Het eerste bezoek was aan de familie Daniels. Na een jaar wachten kreeg Jack nu eindelijk zijn welverdiende onderscheiding van 60 Jaar lidmaatschap van de Schutterij St. Martinus te Maasbree. Het was de afgevaardigde bestuursleden een grote eer bij het bijzijn van zijn vrouw en familie, om de trotse Jack te voorzien van deze mooie medaille.

Het tweede bezoek was op 20 juni bij Frans Wijnen. Onze trouwe fan, altijd enthousiast langs de kant zwaaiend wanneer ZIJN Schutterij langs komt,  kreeg de eer een medaille te ontvangen wegens zijn 60 jaar trouwe lidmaatschap van Schutterij St Martinus. In het bijzijn van zijn familie werd de trotse Frans door drie leden van het bestuur van St Martinus de medaille opgespeld.

Beste Jack en Frans, namens alle leden van Schutterij Martinus gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Voor foto's,  zie foto-album

Afgelopen zaterdag is er weer geoefend. Niet alleen met de grote buks maar ook de jeugd heeft gelukkig weer kunnen schieten. Liefst 7 jeugdleden kwamen oefenen onder de deskundige ogen van de fanatieke ouders. Wat een kwaliteit. !  Prachtig om dit weer te kunnen  zien.
Aan de ander kant van het schietterrein werd er weer geschoten met de grote buks. De opkomst van zowel schietende en als supporters was groot en vooral erg gezellig.  Prachtig, na anderhalf jaar stilte dit weer te mogen meemaken.  En dat vele handjes licht werk maakt was deze keer zeker van toepassing met zijn allen opbouwen en met zijn allen, alles opruimen. Onder ziende oog van onze Ann die de dirigent was achter de tap liep alles in goede banen. Op naar het volgende gezellige weekeind.
We mogen weer
Zaterdag 19 juni 2021
Beste Schuttersvrienden
Afgelopen zaterdag was er voor eerste keer een klein OLS schieten voor “Kiëteknallen” georganiseerd. Er werd door de “Kiëte” geschoten met de grote buks
.
Voor aanvang werden de winnaars van 2019 nog gehuldigd en eindelijk kon de schutterij  haar schuld in lossen, bij Kiët Parkiet. De hoofdprijs 40 munten en na afloop een frikandellen arrangement gewonnen bij luchtbuksschieten “Kiëteknallen” 2019. Een prijs was er ook voor “kiët” de Kantine, 20 munten voor de tweede plaats “Kiëteknalle” 2020.

Onder leiding van de jeugdcommissie konden we genieten van een kei-leuke competitie tussen de “rivaliserende” “kiëte”, Kiët Parkiet (team 1+2), team Ger en Kiët kantine. Enkele teams hadden zelfs een professionele coach ingehuurd. Een echte lust voor het oog, want schieten kunnen ze allemaal.

Na drie keer proefschieten kon de wedstrijd beginnen. Door de buksmeesters werd er vaart gemaakt en is er pakweg voor 40 kg lood verschoten. Naar mate de wedstrijd vorderde en de kavelronde met kleintjes geschoten werd, kwam er uiteindelijk een winnaar uit de bus. Twee gladiatoren bleven foutloos: Stef Peeters en Danny Wijnen. ERG GOED ZEG
.
In algemeen kan men concluderen dat er bijzonder goed geschoten werd. De winnaar van eerste mini OLS buitenschieten was uiteindelijk Kiét Parkiet 1 die met hun eindspurt nog met de prijs gingen rennen.

De weergoden waren ons nog redelijk goed gezind want de derde helft kon met een hapje en een drankje nog buiten gevierd worden. En dat het gezellig was, kunnen de aanwezige leden beamen.

Beste Jeugdcommissie jullie hebben er weer een waar feest van gemaakt en het idee om jeugdige een andere kant te laten zien van het traditionele schutterijwezen,  is wel geslaagd. En dat jong en oud goed samen kan gaan, werd bekroond door 7 nieuwe ledenaanmeldingen.

Hopelijk met zijn alle in januari weer een nieuwe Kiëteknallen.
Zaterdag 24 juli 2021
Nog meer aanmeldingen.
Ondanks “komkommertijd” is er afgelopen zaterdag weer geoefend.  Er waren buitengewoon veel schutters komen opdraven. Ook de nieuw aanmelders waren talrijk aanwezig.  Dat jeugd, jeugd aantrekt is nu ook weer bewezen. Opnieuw kregen we zaterdag 4 nieuwe aanmelders. En brengt de teller nu op 11 nieuwe aanmelders. 
Hierop mogen we best trots zijn daar de meeste schutterijen, terugval ervaren in hun leden aantal. Maar niet Bree dat zwemt zoals gewoonlijk lekker tegen de stroom in. Een genot voor het oog en vooral, leven in de brouwerij.  Letterlijk en figuurlijk. Zoals gebruikelijk wordt er gezellig na geborreld  in de derde helft. Een mooi gezicht dat alle tafels en stoelen weer bezet zijn. En dat jong en oud gezamenlijk zo kunnen genieten. Het zingen laat bij de iets ouderen, hé Wiel ,nog te wensen over. Daar moeten wij (de oudjes dus) echt wel het onderspit delven. Maar het is wel poep gezellig.
De vakantie periode is aangebroken en een aantal van onze leden zullen er een paar weken niet zijn.
Wij als bestuur wensen ieder een mooie vakantie toe, en mocht je niet op reis gaan, en je bent je aan het vervelen op de zaterdagavond, je weet dat je op de schor kunt schieten. Hou vooral de website en mails in de gaten voor de mededelingen.

Zaterdag 31 juli 2021

De tweede wedstrijd van de windbukscompetitie zit er op.
Vandaag schoten ook de jeugdleden mee omdat het herfstvakantie is
De winnaars waren Joeri en Nico
Heren Proficiat
Donderdag 28 oktober 2021
Nico en Jouri

Afgelopen zaterdag heeft onder toeziend oog van vele leden de jaarlijkse jaarvergadering plaatsgevonden. Helaas waren door ziekte een aantal leden, behorende bij de jubilarissen afwezig, en konden ze het officiële gedeelte van de  huldiging van onze 12.5 jarige jubilarissen niet meemaken. De jubilarissen hebben een mooie oorkonde en een prachtige bos bloemen gekregen. De zieke jubilarissen hebben hun oorkonden en een bos bloemen nog nabezorgd gekregen.

Namens alle leden feliciteren wij de jubilarissen in willekeurige volgorde:

Manuela Jansen, Heleen Haenen, Jet en Cor Sonnemans, Fun Linssen, Riana en Peter van Lier, Marlies en Wim van Roy, An Platzbeecker, Truus van Horen, Mien van Ninhuijs, Mia Smets, Wim Smedts.

Na de uitreiking van de bloemen en de oorkonden kon er genoten worden van een rijkelijke dis, verzorgt door een van onze sponsoren;  Henk Arts. Waarna nog gezellig door jong en oud nagebabbeld werd.
Beste schuttersvrienden en vriendinnen.

Afgelopen zondag was het weer zover: na 2 jaar van afwezigheid een nieuw koningsvogelschieten.

Wat weer een genot om met zijn alle aan tafel te zitten om de zorgen en het geleuter in de wereld  even te mogen vergeten.

Om 10:45 verzamelen bij de jumbo en zonder Jan Tomp wordt er niet vertrokken. Dus werd het 11:00. Op naar Peter en Riana. Wat een mooi koningspaar. Aangesloten bij de rest van de schutterij  verder met de winderige tocht, we waren de voorzitter bijna kwijt want die hing bijna met het nieuwe vaandel in de bomen.  En na 2 jaar niet gemarcheerd te hebben viel in de maat lopen ook niet mee.

Enfin na 20 minuten arriveerden we alsnog voltallig op het schuttersterrein. Waarna snel de foto’s werden gemaakt om daarna aan de erg smakelijke dis te beginnen. Na het verorberen van een fikse maaltijd verzamelen onder de schietbomen voor het gebed en de openingsschoten.

En toen kwam het echte werk. Helaas maar 8 dappere schutters die meedingen voor onderkoning.

En na veel gepruts en heel veel hout raken, mede veroorzaakt door een heel vakkundige gebruik maken van Twan de kit-koning, kwam de inmiddels lekkende kip eraf.  Het was na de beurt van Lei Jacobs  dat Jos Haenen de vogel er afschoot. En eerlijk is eerlijk Lei had het voorwerk gedaan.  Dat beloofde natuurlijk iets voor het schieten voor de Koning. Dit, misschien door de inmiddels opgebouwde ervaring, ging wel wat vlugger. Waarschijnlijk was de kit te duur of minder gebruikt?

De vogel kwam er in elk geval sneller vanaf. En wederom ging Jos verdiend met de eer strijken. Onze nieuwe Koning Jos Haenen schoot het verlossend schot. Geweldig man. Een nieuwe koning en koningin Heleen.

Een persoon met twee titels is natuurlijk te veel. Doordat Lei Jacobs als laatste geschoten had, voordat Jos de vogel naar beneden gehaald had, wordt Lei Jacobs onze mooie nieuwe onderkoning.

Zowel Lei als Jos werden door John Timmermans, afgevaardigde van Peel en Maas, plechtig gehuldigd. Een mooi gezicht. Beide heren, wij zijn in elk geval trots op jullie.

Toen dachten we dat we alles gehad hadden, maar onze jeugdige strijders hebben hun eigen wedstrijd opgezet. En dit op de jeugdkoning. Na 6 doosjes kogeltjes en met veel hulp van Wilma en Ank schoot Tom de vogel er af.  Een mooie opstap voor het volgend jaar Tom !!

En toen, toen konden we gaan feesten en deze geweldige dag afsluiten.

Beste Schutters en schuttersvrienden geweldig bedankt voor jullie opkomst en hopelijk zien we elkaar spoedig weer.


Het Bestuur.
De konings is afgetreden lang leven de nieuwe Koning.
Zondag 24 april 2022

Zaterdag 7 mei 2022
Voor verslag en uitslagen van SCNL Maasbree, gehouden op 7 mei 2022
KliK   
HIER

Zondag 22 mei 2022
Eerste Bondsfeest van het jaar in de Reuver.


Zaterdag 14 mei 2022
Op het koningsbal zijn de leden: Jan Wijnen, Chrit Amendt en Lei Linssen gehuldigd voor het 50 jarig lidmaatschap en Jan van Horen voor 25 jaar lidmaatschap.  (Zie foto-album)
Een magere opkomst van geüniformeerde leden bij het eerste bondsfeest van het jaar.

Toch mijn petje af voor diegenen, die de moeite hebben genomen om mee te lopen in de optocht, terwijl men niet mee schiet. Fijn dat diegenen die aanwezig waren deze dag, ons prachtig koningspaar  hebben ondersteund.

Een mooi Bondsfeest was het wel, goed georganiseerd en het Schuttersveld was goed bezet. Muziek was erg gezellig,alleen jammer dat de volume knop nog veel te hoog stond. Maar al met al een geslaagd eerste bondsfeest in Oppe  Reuver,zeker met het feit dan Heleen en Jos met de tweede prijs als beste koningspaar aan de haal gingen.

Ondanks alle moeite van onze zwoegende buksmeester, was het schietresultaat niet om over naar huis te schrijven. Geen enkel team drong door tot de tweede ronde. Misschien zijn wij net als kleine dieseltjes en hebben we gewoon wat tijd nodig om op te starten.

Misschien een vergeefse oproep aan onze leden maar bij deze probeer ik het alsnog  en hoop dat bij het volgend bondsfeest meer schutterijleden de moeite nemen om aanwezig te zijn, al is het maar om ons fiere koningspaar en schutters te ondersteunen.

Nico

Verslag en uitslagen SCNL Sevenum
KLIK HIER

Drietallen wedstrijd
Op 2e pinksterdag werd er weer een drietallenwedstrijd georganiseerd.
Ondanks moeilijke weersomstandigheden (het waaide heel hard) werd er toch nog redelijk geschoten. De uitslag van de dag 
3e het trio Peter Bessem, Lei Janssen, Nico Linskens.
2e het trio Nico Linskens, Truus Wijnen, Wilma Linskens.
Winnaars werd het trio Jos
Maandag 6 juni 2022
Eindelijk, na twee jaar weer een OLS, in Meijel.

Gezien de afstand hoefden we ook niet zo vroeg te vertrekken vanuit Maasbree. De bus zat weer eens gezellig vol.  En de gemiddelde leeftijd in de bus was, ondanks de corona, aanzienlijk gedaald vergeleken met voorgaande jaren. Van Maasbree naar Panningen en door naar Meijel
.
Voor twaalf uur arriveerden we al op de schutterswei. En of we welkom waren!! We konden al  na 5 meter achter de toegangspoort meteen bonnen kopen. Ook de inflatie voor het gebruikmaken van het toilet had toegeslagen.

Het terrein was prachtig ingericht met een grote blauwe artistieke tent. Na 2,5 uur konden we ons opstellen voor de optocht. We hadden dit keer zelfs twee prachtige bordjesdragers, de kleinkinderen van Piet Joppen, waarbij Piet zelf het vaandel mocht dragen. Gevolgd door onze koning Jos en koningin Heleen. Wederom een prachtig koningskoppel. Wel geassisteerd door een grote groep slagwerkers en geüniformeerde leden. Diegenen die niet mee konden lopen waren ook aanwezig.  En ik vond, dat het er ook prachtig uitzag. Ondanks dat we niet in de prijzen zijn gevallen zag het er wel geweldig uit. De jury heeft er dus weer geen verstand van gehad! Of kwam het door het feit  dat we geen onderkoning hadden?  Volgens mij had dat iets te maken met op iets gematigde leeftijd nog als 25 plusser te willen gaan zeilen? Toch fijn dat hij ondanks zijn handicap als toeschouwer aanwezig was
.
Na een lange optocht met veel oponthoud kwamen we terug op het Schuttersveld. We werden daar onthaald door onze dames en schuttersvrienden en ja onze zeer enthousiaste jongelingen. Die zelfs de F1 even negeerden. De tempartuur in het lichaam, ging na dit onthaal en de aanmoediging meteen naar beneden.
 
En toen mochten we gaan schieten, we kwamen, zagen en waren weer weg. Het schieten was ondanks het goede werk van Peter, John, Jos, Hay en Frans, en zeker niet te vergeten Lei onze rustige en geweldige buksmeester, snel ten einde. Voor het eerst mocht ondergetekende voelen wat ook een aantal andere OLS schutters hebben mogen ervaren. Maar hoe mooi  is het dan dat je getroost en opgevangen wordt door alle  overige leden en schuttersvrienden.

Niet alleen wij hadden last van de verraderlijke wind maar ook de overige 97 schutterijen die de eerste ronden al het veld moesten verlaten. In de tweede ronden kwamen er nog 34 schutterijen terug, waarvan er nog eens 10 afvielen.  De OLS federatie koos eieren voor haar geld en stopte hierna de wedstrijd om as zaterdag verder te kavelen.

Tijd om te feesten en het verdriet zo snel mogelijk te vergeten.  Als daar een prijs voor gegeven kon worden, hadden we zeker wel een kans gemaakt. De sfeer zat er goed in, zelfs op de terugweg.  De Wiener Sängerknaben zouden zich de vingers stuk bijten als ze deze zangtalenten in de bus hadden gezien. Een geweldige sfeer, bedankt vrienden en vriendinnen.  Chapeau !!!! En op naar …………?


Nico

Eindelijk een OLS
zondag 3 juli 2022

DCIM/100MEDIA/DJI_0122.JPG
Schutterij St. Martinus
Maasbree